Tapenade Recept

Här är ett recept på tapenade, en krämig olivdip som är enkel att göra och som passar bra som tilltugg eller som fyllning i bröd eller wraps.

Ingredienser:

  • 1 1/2 dl oliver (gärna blandade olika sorter)
  • 1/2 dl valnötter
  • 1/2 dl rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk färsk basilika, finhackad
  • 1 msk färsk timjan, finhackad
  • 1 msk citronsaft
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 4 msk olivolja

Gör så här:

  1. Kör oliver, valnötter, rödlök, vitlök, basilika, timjan, citronsaft, salt och peppar i en matberedare eller mixer tills det har blivit en krämig massa.
  2. Tillsätt olivolja och mixa ytterligare några sekunder tills tapenaden har en jämn konsistens.
  3. Smaka av och justera eventuellt med mer salt, peppar eller citronsaft efter smak.
  4. Förvara tapenaden i en lufttät burk i kylskåpet och använd den som en dip till grönsaker, kex eller bröd, eller som fyllning i wraps eller smörgåsar. Tapenaden håller sig i kylskåpet i ungefär en vecka. 

Kommentarer

Populärast på bloggen

Viktigaste prylarna i mitt kök

Alkoholfria alternativ till vinet

Din bästa bönsallad - Recept

Din egen bearnaise - en enkel variant

Picklad Rödlök - Recept

Morotsylt - Recept

Därför misslyckas du med din inläggning/pickling

Potatismos - Alla recept du någonsin behöver

Därför ska du odla kryddor och så gör du