Tapenade Recept
Här är ett recept på tapenade, en krämig olivdip som är enkel att göra och som passar bra som tilltugg eller som fyllning i bröd eller wraps.
Ingredienser:
- 1 1/2 dl oliver (gärna blandade olika sorter)
- 1/2 dl valnötter
- 1/2 dl rödlök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 2 msk färsk basilika, finhackad
- 1 msk färsk timjan, finhackad
- 1 msk citronsaft
- 1/4 tsk salt
- 1/4 tsk svartpeppar
- 4 msk olivolja
Gör så här:
- Kör oliver, valnötter, rödlök, vitlök, basilika, timjan, citronsaft, salt och peppar i en matberedare eller mixer tills det har blivit en krämig massa.
- Tillsätt olivolja och mixa ytterligare några sekunder tills tapenaden har en jämn konsistens.
- Smaka av och justera eventuellt med mer salt, peppar eller citronsaft efter smak.
- Förvara tapenaden i en lufttät burk i kylskåpet och använd den som en dip till grönsaker, kex eller bröd, eller som fyllning i wraps eller smörgåsar. Tapenaden håller sig i kylskåpet i ungefär en vecka.
Kommentarer
Skicka en kommentar