Morotsylt - Recept

Morotsylt är enkelt att göra och ett utmärkt sätt att förvara och njuta av säsongens morötter. Här är ett enkelt recept för att göra din egen morotsylt:



Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1 kanelstång
  • 2 kryddnejlikor
  • 1/4 tesked salt

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna på den grova sidan av en rivjärn.
  2. Lägg morötterna i en stor kastrull tillsammans med strösocker, äppelcidervinäger, kanelstång, kryddnejlikor och salt.
  3. Sätt kastrullen på medelhög värme och låt det koka upp. Sänk sedan värmen och låt det sjuda i ca 20 minuter eller tills morötterna är mjuka och sylten har tjocknat.
  4. Ta bort kanelstången och kryddnejlikorna.
  5. Häll sylten i steriliserade burkar och förvara i kylskåp.

Morotsylt är en bra smaksättning till kött, korv och pajer, men också en utmärkt smaksättning till ostbrickor eller som smörgåsfyllning.

Njut!



Kommentarer

Populärast på bloggen

Så lagar du en smakfull och billig middag utan att tumma på kvaliteten

Därför misslyckas du med din inläggning/pickling

Därför ska du odla kryddor och så gör du

Din bästa bönsallad - Recept

Picklad Rödlök - Recept

Virgin Espresso Martini - recept

Grön ärtsoppa med mynta

Tapenade Recept

Pico de Gallo - Recept