Morotsylt - Recept

Morotsylt är enkelt att göra och ett utmärkt sätt att förvara och njuta av säsongens morötter. Här är ett enkelt recept för att göra din egen morotsylt:



Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1 kanelstång
  • 2 kryddnejlikor
  • 1/4 tesked salt

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna på den grova sidan av en rivjärn.
  2. Lägg morötterna i en stor kastrull tillsammans med strösocker, äppelcidervinäger, kanelstång, kryddnejlikor och salt.
  3. Sätt kastrullen på medelhög värme och låt det koka upp. Sänk sedan värmen och låt det sjuda i ca 20 minuter eller tills morötterna är mjuka och sylten har tjocknat.
  4. Ta bort kanelstången och kryddnejlikorna.
  5. Häll sylten i steriliserade burkar och förvara i kylskåp.

Morotsylt är en bra smaksättning till kött, korv och pajer, men också en utmärkt smaksättning till ostbrickor eller som smörgåsfyllning.

Njut!



Kommentarer

Populärast på bloggen

Viktigaste prylarna i mitt kök

Alkoholfria alternativ till vinet

Din bästa bönsallad - Recept

Din egen bearnaise - en enkel variant

Picklad Rödlök - Recept

Därför misslyckas du med din inläggning/pickling

Tapenade Recept

Potatismos - Alla recept du någonsin behöver

Därför ska du odla kryddor och så gör du