Morotsylt - Recept
Morotsylt är enkelt att göra och ett utmärkt sätt att förvara och njuta av säsongens morötter. Här är ett enkelt recept för att göra din egen morotsylt:
Ingredienser
- 1 kg morötter
- 1 1/2 dl strösocker
- 1/2 dl äppelcidervinäger
- 1 kanelstång
- 2 kryddnejlikor
- 1/4 tesked salt
Instruktioner
- Skala och riv morötterna på den grova sidan av en rivjärn.
- Lägg morötterna i en stor kastrull tillsammans med strösocker, äppelcidervinäger, kanelstång, kryddnejlikor och salt.
- Sätt kastrullen på medelhög värme och låt det koka upp. Sänk sedan värmen och låt det sjuda i ca 20 minuter eller tills morötterna är mjuka och sylten har tjocknat.
- Ta bort kanelstången och kryddnejlikorna.
- Häll sylten i steriliserade burkar och förvara i kylskåp.
Morotsylt är en bra smaksättning till kött, korv och pajer, men också en utmärkt smaksättning till ostbrickor eller som smörgåsfyllning.
Njut!
Kommentarer
Skicka en kommentar