Viktigaste prylarna i mitt kök

 Idag tar jag upp några av mina absoluta favoritprylar i köket, kanske kan du hitta ett bra tips bland dem.

Braun MultiQuick 7 stavmixer

Braun MultiQuick 7 är en kraftfull och mångsidig stavmixer som kan hjälpa dig att skapa allt från soppor och smoothies till puréer och potatismos. Med sin höga motorstyrka på 700 watt och 21 hastigheter kan du enkelt mixa, mosa, puréera och vispa olika slags råvaror till perfekt konsistens.

En av de största fördelarna med Braun MultiQuick 7 är dess SmartSpeed-teknik, som gör att du kan öka eller minska hastigheten på stavmixern genom att bara trycka längre eller lättare på spaken. Detta gör det enkelt att anpassa styrkan efter vilken typ av råvaror du arbetar med och vilken konsistens du vill uppnå.

Stavmixern har också en mjukstartfunktion som gradvis ökar hastigheten för att förhindra att maten sprutar upp eller klumpar sig. Dessutom finns det ett antal olika tillbehör att välja mellan, inklusive en blenderfot, en vispfot och en minihackare, som gör det möjligt att använda stavmixern för en mängd olika tillagningsmetoder.

Braun MultiQuick 7 är också enkel att använda och rengöra. Stavmixern har en EasyClick-system, vilket gör att du enkelt kan byta mellan tillbehören genom att bara trycka på en knapp. Dessutom är stavmixerns delar helt vattentäta, så du kan enkelt skölja av dem under rinnande vatten.

Skeppshult Gjutjärnsstekpanna

Skeppshult Gjutjärnsstekpanna är en högkvalitativ stekpanna som är tillverkad av 100% gjutjärn. Detta gör den både tålig och hållbar, och med sin tjocka botten håller den värmen bra och ger jämna stekresultat.

Gjutjärnsstekpannan har också en naturlig non-stick-yta, vilket gör att du kan steka med lite eller ingen olja och ändå få ett fint resultat. Pannan är lämplig för alla typer av spisar, inklusive induktion, och tål att tvättas i diskmaskin.

Skeppshult Gjutjärnsstekpanna är också miljövänlig, eftersom den är tillverkad av hållbara material och kan användas i många år. Dessutom är pannan tillverkad i Sverige, vilket gör att du kan stödja svenskt hantverk när du väljer den.

Skärbräda i ändträ

Det är alltid bra att ha en bra skärbräda i köket eftersom den kan göra det lättare att skära och hacka maten när du lagar middag. En bra skärbräda bör vara gjord av ett material som är lätt att rengöra och som inte repar din kniv. Träskärbrädor är vanliga och populära val eftersom de är mjuka och ger ett bra grepp när du skär, men de kan också repa knivar och behöver regelbunden behandling för att hålla sig bra. Plastskärbrädor är lätta att rengöra och kommer inte att repa knivar, men de kan bli fläckiga och bör bytas ut oftare än träskärbrädor.

En bra skärbräda bör också vara tillräckligt stor för att rymma all mat du behöver skära samtidigt, så att du kan hålla allt på en plats utan att behöva flytta på saker. Det kan också vara bra att ha flera skärbrädor i olika storlekar så att du kan välja den som passar bäst för den mat du ska skära.

Att ha en bra skärbräda kan göra matlagningen enklare och mer bekväm, och det kan också hjälpa till att förhindra olyckor i köket. Så om du inte redan har en bra skärbräda, kan det vara en bra idé att investera i en.

Le Creuset gryta

Le Creuset är ett välkänt varumärke som tillverkar högkvalitativa grytor och kastruller av stengods. De är kända för sin höga kvalitet och långa hållbarhet, och många kockar och hemmakockar världen över använder och rekommenderar Le Creuset-produkter.

En Le Creuset-gryta är ett bra val för matlagning på spisen eftersom den har en jämn och jämn värmeöverföring, vilket gör att maten lagas jämnt och får en bra konsistens. Grytorna är också gjorda av högkvalitativt stengods som är tåligt och kan tåla höga temperaturer, så du kan använda den i ugnen också om du behöver.

Le Creuset-grytor har också en tjock botten som hjälper till att förhindra att maten bränns vid, och de har en praktisk handtag som gör det lätt att flytta på grytan när den är varm. Grytorna finns också i många olika storlekar och färger, så du kan välja den som passar bäst för dina behov och din köksinredning.

En Le Creuset-gryta kan vara en investering, men många anser att det är värt det eftersom de håller länge och ger bra resultat. Så om du vill ha en högkvalitativ gryta som kan hjälpa dig att laga god och jämn mat, kan en Le Creuset-gryta vara ett bra val.

Kommentarer

Populärast på bloggen

Alkoholfria alternativ till vinet

Din bästa bönsallad - Recept

Din egen bearnaise - en enkel variant

Picklad Rödlök - Recept

Morotsylt - Recept

Därför misslyckas du med din inläggning/pickling

Tapenade Recept

Därför ska du odla kryddor och så gör du

Så lagar du en smakfull och billig middag utan att tumma på kvaliteten