Alkoholfria alternativ till vinet

 Det finns många anledningar till varför man kan välja att undvika alkohol, oavsett om det är för hälsoskäl, på grund av medicinsk behandling eller av andra skäl. Men det betyder inte att man behöver missa ut på att njuta av en god dryck till maten eller i sociala sammanhang. Här är några alkoholfria alternativ till vinet som kan ge samma njutning utan att innehålla etanol.

Saft

Saft är en söt dryck som görs på fruktjuice och som kan vara en bra ersättare för vin. Det finns saft på många olika smaker, från klassiska som apelsin och tranbär till exotiska som mango och passionsfrukt. Saft kan serveras både iskall och värmd, och kan användas som bas i en rad olika cocktails och drinkar utan alkohol.

Cider

Cider är en gjord på äpplejuice och kan ha en smak som liknar vin. Det finns både söta och torra ciders på marknaden, så det går att hitta något som passar just din smak. Cider kan drickas som den är, men kan också användas som bas i cocktails och drinkar.

Mousserande fruktjuice

För den som saknar bubblorna i vinet kan mousserande fruktjuice vara ett bra alternativ. Det finns mousserande juice på många olika smaker, från klassiska som apelsin och päron till exotiska som mango och passionsfrukt. Mousserande fruktjuice kan drickas som den är, men kan också användas som bas i cocktails och drinkar.

Te

Te kan vara ett bra alternativ till vin, speciellt om man gillar en starkare smak. Det finns många olika sorter av te att välja mellan, från klassiskt svart te till grönt te och oolongte. Te kan drickas som den är, men kan också användas som bas i cocktails och drinkar.

Vatten

Sist men inte minst kan vatten vara ett bra alkoholfritt alternativ till vinet. Det finns många olika sorter av mineralvatten att välja mellan, med olika smaker och dofter. Vatten kan drickas som det är, eller med en skiva citron eller lime för att ge lite extra smak.

Kommentarer

Populärast på bloggen

Viktigaste prylarna i mitt kök

Din bästa bönsallad - Recept

Din egen bearnaise - en enkel variant

Picklad Rödlök - Recept

Morotsylt - Recept

Därför misslyckas du med din inläggning/pickling

Tapenade Recept

Potatismos - Alla recept du någonsin behöver

Därför ska du odla kryddor och så gör du