Picklad Rödlök - Recept



Picklad rödlök är lätt att göra och ger en härligt syrlig smak till många olika rätter. Här är ett recept för att göra din egen picklade röda lök:

Ingredienser

  • 1 kg rödlök
  • 2 dl vatten
  • 2 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 1 tesked salt
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 kanelstång

Instruktioner

  1. Skiva rödlöken tunt.
  2. I en kastrull, kombinera vatten, ättika, strösocker, salt, kryddnejlikor och kanelstång. Koka upp och låt det sjuda i några minuter tills sockret har löst upp sig.
  3. Lägg i skivad lök i kastrullen och låt det koka i ca 1 minut.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och låt det svalna i ca 10 minuter.
  5. Överför löken och picklingslagen till steriliserade burkar och förvara i kylskåp.

Picklad röd lök är en utmärkt tillbehör till många maträtter, såsom tacos, hamburgare, sallader, omeletter, osv. De är också en utmärkt smaksättning till ostbrickor eller som smörgåsfyllning.

Njut!

Kommentarer

Populärast på bloggen

Så lagar du en smakfull och billig middag utan att tumma på kvaliteten

Därför misslyckas du med din inläggning/pickling

Därför ska du odla kryddor och så gör du

Din bästa bönsallad - Recept

Morotsylt - Recept

Virgin Espresso Martini - recept

Grön ärtsoppa med mynta

Tapenade Recept

Pico de Gallo - Recept