Picklad Rödlök - Recept
Picklad rödlök är lätt att göra och ger en härligt syrlig smak till många olika rätter. Här är ett recept för att göra din egen picklade röda lök:
Ingredienser
- 1 kg rödlök
- 2 dl vatten
- 2 dl ättika
- 2 dl strösocker
- 1 tesked salt
- 2 kryddnejlikor
- 1 kanelstång
Instruktioner
- Skiva rödlöken tunt.
- I en kastrull, kombinera vatten, ättika, strösocker, salt, kryddnejlikor och kanelstång. Koka upp och låt det sjuda i några minuter tills sockret har löst upp sig.
- Lägg i skivad lök i kastrullen och låt det koka i ca 1 minut.
- Ta bort kastrullen från värmen och låt det svalna i ca 10 minuter.
- Överför löken och picklingslagen till steriliserade burkar och förvara i kylskåp.
Picklad röd lök är en utmärkt tillbehör till många maträtter, såsom tacos, hamburgare, sallader, omeletter, osv. De är också en utmärkt smaksättning till ostbrickor eller som smörgåsfyllning.
Njut!
Kommentarer
Skicka en kommentar