Därför misslyckas du med din inläggning/pickling
Inläggning och pickling är en enkel metod för att bevara livsmedel och förlänga deras hållbarhet. Trots detta kan det ibland misslyckas. En av de vanligaste orsakerna till misslyckade inläggning och pickling är användningen av fel typ av glasburkar. Det är viktigt att använda burkar som är speciellt gjorda för inläggning och pickling eftersom andra burkar inte är tillräckligt täta för att hålla borta luft och bakterier. En annan vanlig orsak till misslyckade inläggning och pickling är dålig rengöring. Det är viktigt att noga rengöra burkar, lock och de livsmedel som ska inläggas/picklas för att förhindra bakterietillväxt.
Fel proportioner i lagen som används för inläggning eller pickling kan också påverka resultatet och leda till misslyckande. Det är viktigt att följa riktlinjerna för lagen för att få det bästa resultatet. Fel temperatur är också en vanlig orsak till misslyckade inläggning och pickling. Inläggning och pickling kräver en specifik temperatur för att vara effektiva, och för hög eller för låg temperatur kan leda till misslyckande. För lång inläggningstid är också en orsak till misslyckade inläggning och pickling. Om inläggningstiden är för lång, kan livsmedlen bli för mjuka och smaken kan påverkas negativt.
Genom att undvika dessa vanliga misstag och följa riktlinjerna, kan du få en framgångsrik inläggning och pickling. Använd rätt utrustning och ingredienser, och noga rengör burkar och livsmedel för att säkerställa att dina livsmedel bevaras på ett säkert och smakfullt sätt.
1-2-3 lag
En 1-2-3 lag är den enklaste formen av snabb inläggning.
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
En lite mer långsiktig lag
- 4 dl vatten
- 2 dl vitvinäger
- 1 dlströsocker
- 2 tsk salt
- 2 tsk dillfrön
- 2 tsk senapfrön
- 2 tsk korianderfrön
- 4 hela kryddnejlikor
- 2 hela korianderkorn
- 4 klyftor vitlök
Kommentarer
Skicka en kommentar