Biff Wellington (en elegantare variant) Recept

 Biff Wellington är en lyxig rätt där en bit biff först bakas och sedan förpackas i en småkryddad fyllning och filodeg. Här är ett recept på hur du kan tillaga Biff Wellington hemma:

Ingredienser:

  • 600 g tjockt skivad biff (t ex entrecôte)
  • Salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk Worcestershiresås
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 msk finhackad persilja
  • 4 skivor parmaskinka
  • 8 skivor filodeg
  • 1 ägg, vispat

Tillagning:

Sätt ugnen på 220 grader.

Krydda biffen med salt och peppar. Värm en stekpanna med smör och stek biffen i ca 2 minuter på varje sida för att få en fin stekyta. Låt biffen vila i 5 minuter innan du skär den i tunna skivor.

Fräs lök och champinjoner i stekpannan tills de är mjuka. Tillsätt dijonsenap, Worcestershiresås och vitt vin, och låt såsen reducera i ca 5 minuter. Rör ner persiljan i såsen.

Lägg ut filodegen på en arbetsbänk och lägg skivorna av biff, parmaskinka och löksås på varje filodegskiva. Vik ihop filodegen så den täcker biffen och löksåsen.

Placera Biff Wellington i en ugnsfast form och pensla över ägget. Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills filodegen är gyllenbrun och krispig.

Servera Biff Wellington med potatis och grönsaker, och gärna en sås på din favoritreducering. Njut!

Kommentarer

Populärast på bloggen

Så lagar du en smakfull och billig middag utan att tumma på kvaliteten

Därför ska du odla kryddor och så gör du

Därför misslyckas du med din inläggning/pickling

Din bästa bönsallad - Recept

Picklad Rödlök - Recept

Virgin Espresso Martini - recept

Morotsylt - Recept

Tapenade Recept

Bananpannkaka - Bästa Receptet

Grön ärtsoppa med mynta