Biff Wellington (en elegantare variant) Recept
Biff Wellington är en lyxig rätt där en bit biff först bakas och sedan förpackas i en småkryddad fyllning och filodeg. Här är ett recept på hur du kan tillaga Biff Wellington hemma:
Ingredienser:
- 600 g tjockt skivad biff (t ex entrecôte)
- Salt och peppar
- 1 msk smör
- 1 gul lök, finhackad
- 250 g champinjoner, skivade
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk Worcestershiresås
- 1/2 dl vitt vin
- 1 msk finhackad persilja
- 4 skivor parmaskinka
- 8 skivor filodeg
- 1 ägg, vispat
Tillagning:
Sätt ugnen på 220 grader.
Krydda biffen med salt och peppar. Värm en stekpanna med smör och stek biffen i ca 2 minuter på varje sida för att få en fin stekyta. Låt biffen vila i 5 minuter innan du skär den i tunna skivor.
Fräs lök och champinjoner i stekpannan tills de är mjuka. Tillsätt dijonsenap, Worcestershiresås och vitt vin, och låt såsen reducera i ca 5 minuter. Rör ner persiljan i såsen.
Lägg ut filodegen på en arbetsbänk och lägg skivorna av biff, parmaskinka och löksås på varje filodegskiva. Vik ihop filodegen så den täcker biffen och löksåsen.
Placera Biff Wellington i en ugnsfast form och pensla över ägget. Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills filodegen är gyllenbrun och krispig.
Servera Biff Wellington med potatis och grönsaker, och gärna en sås på din favoritreducering. Njut!
Kommentarer
Skicka en kommentar