Biff Wellington (en elegantare variant) Recept

 Biff Wellington är en lyxig rätt där en bit biff först bakas och sedan förpackas i en småkryddad fyllning och filodeg. Här är ett recept på hur du kan tillaga Biff Wellington hemma:

Ingredienser:

  • 600 g tjockt skivad biff (t ex entrecôte)
  • Salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk Worcestershiresås
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 msk finhackad persilja
  • 4 skivor parmaskinka
  • 8 skivor filodeg
  • 1 ägg, vispat

Tillagning:

Sätt ugnen på 220 grader.

Krydda biffen med salt och peppar. Värm en stekpanna med smör och stek biffen i ca 2 minuter på varje sida för att få en fin stekyta. Låt biffen vila i 5 minuter innan du skär den i tunna skivor.

Fräs lök och champinjoner i stekpannan tills de är mjuka. Tillsätt dijonsenap, Worcestershiresås och vitt vin, och låt såsen reducera i ca 5 minuter. Rör ner persiljan i såsen.

Lägg ut filodegen på en arbetsbänk och lägg skivorna av biff, parmaskinka och löksås på varje filodegskiva. Vik ihop filodegen så den täcker biffen och löksåsen.

Placera Biff Wellington i en ugnsfast form och pensla över ägget. Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills filodegen är gyllenbrun och krispig.

Servera Biff Wellington med potatis och grönsaker, och gärna en sås på din favoritreducering. Njut!

Kommentarer

Populärast på bloggen

Viktigaste prylarna i mitt kök

Din bästa bönsallad - Recept

Därför misslyckas du med din inläggning/pickling

Så lagar du en smakfull och billig middag utan att tumma på kvaliteten

Alkoholfria alternativ till vinet

Din egen bearnaise - en enkel variant

Picklad Rödlök - Recept

Morotsylt - Recept

Tapenade Recept

Bananpannkaka - Bästa Receptet