Grön ärtsoppa med mynta
Ingredienser:
(4 portioner)
1 påse färdigkokta gröna ärtor (500 g)
1 liten lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
2 dl vatten
1 liter grönsaksbuljong
1 msk smör
1 dl vispgrädde
1/2 dl mynta
salt och peppar
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv moroten.
Fräs lök, vitlök och morot i smör i en stor gryta.
Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och låt det koka upp.
Tillsätt gröna ärtor och låt det koka i ca 5 minuter.
Mixa soppan med en stavmixer tills den är slät.
Tillsätt vispgrädde och mynta och låt det koka upp igen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med bröd eller en god sallad.
Tips:
Du kan använda färska ärtor istället för färdigkokta, men då behöver du koka dem längre, tills de blir mjuka.
Du kan också byta ut vispgrädden mot crème fraiche eller yoghurt för en lite magrare version.
Du kan också tillsätta lite färsk dill eller persilja för extra smak.
Kommentarer
Skicka en kommentar