Kammusslor i vitt vin och smör - Recept

 Kammusslor, även kända som kamsköldar eller kamskjell, är musslor med en unik kamformad skal. De är en populär rätt i många delar av världen och kan användas på många olika sätt i matlagningen. Här är ett recept på en enkel och smakrik rätt med kammusslor:

Ingredienser:

  • 1 kg kammusslor
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 chili, finhackad (valfritt)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1/2 dl färsk persilja, finhackad
  • Salt och peppar

Tillagning:


Skölj musslorna och ta bort eventuella skräp eller skalrester. Stäng musslorna med hjälp av en kniv eller musslöppnare om det behövs.

Värm olivolja och smör i en stor kastrull. Fräs vitlök, rödlök och chili (om du använder det) i ca 2 minuter.

Tillsätt musslorna och vitt vin i kastrullen. Täck kastrullen och låt musslorna koka i ca 5 minuter, eller tills skalen har öppnat sig.

Ta bort musslorna från kastrullen och lägg dem i en skål. Sila musslofonden från kastrullen och häll den över musslorna.

Strö över persilja och krydda med salt och peppar efter smak. Servera musslorna med bröd eller potatis, och gärna en sallad på sidan.

Du kan också använda kammusslor i en musslorisotto, i en musslochowder eller i en pastarätt. Experimentera med olika kryddor och grönsaker för att hitta din favoritvariant!

Kommentarer

Populärast på bloggen

Så lagar du en smakfull och billig middag utan att tumma på kvaliteten

Därför ska du odla kryddor och så gör du

Därför misslyckas du med din inläggning/pickling

Din bästa bönsallad - Recept

Picklad Rödlök - Recept

Virgin Espresso Martini - recept

Morotsylt - Recept

Tapenade Recept

Bananpannkaka - Bästa Receptet

Grön ärtsoppa med mynta