Profiteroles Choklad - Recept

 Profiteroles är läckra, luftiga chokladbollar fyllda med vispad grädde eller glass. De är en utmärkt efterrätt, och kan göras i olika storlekar och smaker. Här är ett grundrecept på hur du kan tillaga profiteroles hemma:

Ingredienser (till ca 20 st):

  • 1 dl vatten
  • 60 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 st ägg
  • Vispad grädde eller glass, för fyllning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 100 g mörk choklad

Tillagning:

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör tills en deg bildas. Ta bort kastrullen från värmen och låt degen svalna lite.

Tillsätt äggen ett i taget, och rör tills degen är slät och glansig.

Placera degen i en spritspåse med stjärnmunstycke. Forma små bollar av degen och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda profiteroles i ugnen i ca 25 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna på plåten.

Smält chokladen i en skål över vattenbad.

Vispa grädden med strösocker.

Gör ett litet hål i botten på varje profiterol och fyll med vispad grädde eller glass.

Pensla över den smälta chokladen på profiteroles och servera genast.

Profiteroles kan också fyllas med andra godsaker, som t ex färska bär, sylt eller karamellsås. Var kreativ och testa olika smaker för att hitta din favoritvariant!

Kommentarer

Populärast på bloggen

Så lagar du en smakfull och billig middag utan att tumma på kvaliteten

Därför ska du odla kryddor och så gör du

Därför misslyckas du med din inläggning/pickling

Picklad Rödlök - Recept

Din bästa bönsallad - Recept

Virgin Espresso Martini - recept

Morotsylt - Recept

Bananpannkaka - Bästa Receptet

Tapenade Recept

Grön ärtsoppa med mynta