Profiteroles Choklad - Recept

 Profiteroles är läckra, luftiga chokladbollar fyllda med vispad grädde eller glass. De är en utmärkt efterrätt, och kan göras i olika storlekar och smaker. Här är ett grundrecept på hur du kan tillaga profiteroles hemma:

Ingredienser (till ca 20 st):

  • 1 dl vatten
  • 60 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 st ägg
  • Vispad grädde eller glass, för fyllning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 100 g mörk choklad

Tillagning:

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör tills en deg bildas. Ta bort kastrullen från värmen och låt degen svalna lite.

Tillsätt äggen ett i taget, och rör tills degen är slät och glansig.

Placera degen i en spritspåse med stjärnmunstycke. Forma små bollar av degen och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda profiteroles i ugnen i ca 25 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna på plåten.

Smält chokladen i en skål över vattenbad.

Vispa grädden med strösocker.

Gör ett litet hål i botten på varje profiterol och fyll med vispad grädde eller glass.

Pensla över den smälta chokladen på profiteroles och servera genast.

Profiteroles kan också fyllas med andra godsaker, som t ex färska bär, sylt eller karamellsås. Var kreativ och testa olika smaker för att hitta din favoritvariant!

Kommentarer

Populärast på bloggen

Viktigaste prylarna i mitt kök

Din bästa bönsallad - Recept

Därför misslyckas du med din inläggning/pickling

Så lagar du en smakfull och billig middag utan att tumma på kvaliteten

Alkoholfria alternativ till vinet

Din egen bearnaise - en enkel variant

Picklad Rödlök - Recept

Morotsylt - Recept

Tapenade Recept

Bananpannkaka - Bästa Receptet